Kategorier
Föreningen

Årskonferens 2021

Under Kristi himmelsfärdshelgen den 13-16 maj samlas EFS och Salt till en gemensam uppbyggelsekonferens i Lorensbergskyrkan samt på nätet under temat ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte?” (Jes. 43:19)

i Kalmar och på nätet

Det blir en årskonferens i år!

Under Kristi himmelsfärdshelgen den 13-16 maj samlas EFS och Salt till en gemensam uppbyggelsekonferens i Lorensbergskyrkan samt på nätet under temat ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte?” (Jes. 43:19) 

Och spirar gör det i vårt land och ut över världen! Under fjolårets multnande lövtäcke sticker det upp spännande grönska. I pandemins spår ser vi en ny längtan efter att få fira gudstjänst och bygga kristna gemenskaper. Kanske behöver vi hjälpa varandra att verkligen upptäcka allt det som Gud gör just nu?

Parallellt med uppbyggelsekonferensen hålls både Salts och EFS årsmöten. Liksom förra året sker förhandlingarna helt digitalt, via plattformen Vote-IT.

I konferenskommittén har vi jobbat med bilden av ett dragspel. I skrivande stund får vi endast samla 8 personer till gudstjänst och allmän sammankomst. Detta motsvarar dragspelets innersta läge. Någonstans i mitten finns 50-personersgränsen och längst ut 300 eller fler. Dragspelet kan snabbt och enkelt fällas ut om och när nya beslut kommer från myndigheterna. 

I nuläget kommer endast medverkande kunna vara på plats i Kalmar. Alla andra deltar då i gudstjänster och seminarier via nätet. Vid 300 kan vi öppna upp som vanligt. Men oavsett antalet på plats kommer alla kunna vara med i det som händer via sin dator. Vi tänker också att man kan koppla upp en projektor eller skärm i sitt missionshus eller kyrka. Också där kan man mötas 8, 50 eller vad det nu blir för regel som gäller i mitten av maj.

EFS kommunikationsteam kommer att bygga upp en studio i Kalmar. Därifrån lotsar de oss in i gudstjänster, panelsamtal och seminarier. De kommer också att fånga upp spännande händelser från både Salts och EFS olika årsmöten. Tänk lite som Vinterstudion i SVT, eller sportradion, som kan rapportera från flera arenor. 

På söndagskvällar med start den 14 februari mellan klockan 18.00-19.00 kommer vi att samlas digitalt för att be tillsammans. Bönen kommer att ske via Google Meet, ett digitalt verktyg. Bönen är öppen för alla som vill delta. 

Klicka på denna länk för att komma till Google Meet:  https://meet.google.com/diz-jbkj-axt

Jesus är Herre över varje tid, också den här. Vi lägger vår årskonferens i hans händer. Kom och delta med stor förväntan på vad Han vill göra!

Magnus Widholm, regional missionsledare EFS Sydöst
Rebecca Stighem, generalsekreterare för Salt