Kategorier
Alpha

Herdestav

Växa i lärjungaskap – ni ska få kraft!

Snart är Kristi Himmelsfärd här och EFS årskonferens. Vi har förmånen att bjuda in hela EFS Sverige till vår stad Umeå för härliga dagar tillsammans med fin undervisning, musik, tillbedjan, bön, fika, gemenskap och mycket mer! Temat för årets konferens är “Växa i lärjungaskap – ni ska få kraft”. Lärjungarna fick kraft att sprida Jesus budskap vidare, samma kraft som vi har tillgång till och är helt beroende av.

“Men ni ska få kraft när den helige Ande kommer över er. Och ni ska bli mina vittnen i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och överallt på jorden.ˮ Apg 1:8

Vi gör inte kyrka och verksamhet i vår egen kraft – vi får sätta vårt hopp till Gud. I honom har vi auktoritet och kraft som övergår all världslig auktoritet och kraft. Om vi, när den helige Ande kommer över oss, lägger våra liv i Guds händer och följer honom kommer inte evangelisation kännas påtvingad, det kommer att ske mer naturligt! Om jag lever för ishockey; jag följer alla matcher, lyssnar på kommentatorer innan och efter matcher, träffar människor som bara pratar om ishockey, så kommer de flesta konversationer jag har förr eller senare leda in på ämnet ishockey. Det är samma sak med Gud – desto mer fokus jag ger Gud, ju fler konversationer kommer att leda till ämnet Gud och kristen tro. Allt börjar med relation med Gud, att han ger oss kraft, för att vi sedan kan berätta det vidare för andra människor. 

“Det är svårt att ge bort något som man inte har tagit emot!”

Du kanske tänker att detta är för en yngre generation, eller att du känner dig diskvalificerad om du tillhör en äldre generation. En uppmuntran till dig: Mose var 80 år när han fick sin kallelse från Gud. Mose svarade på Guds kallelse och förändrade världshistorien. Diskvalificera dig inte på grund av dina omständigheter, det är inte i vår egen kraft som vi verkar ifrån, utan Guds kraft. Vi får kraft när det Helige Ande kommer över oss!