Kategorier
Föreningen Styrelsen

Givande i Vasakyrkan

I samband med styrelsens senaste sammanträde talade vi om givandet i Vasakyrkan. Vi är mycket glada och tacksamma för alla de kollekter och gåvor som vecka efter vecka kommer till oss.

         Allt som sker här i kyrkan bekostar vi själva. Det finns ingen annan som bidrar till löner, lokaler eller något annat. Så om du och jag tycker att det är nåt bra och viktigt som sker i den här kyrkan, erbjuds vi också möjlighet att få vara med och bidra till detta ekonomiskt.  Vid vårt årsmöte nyligen tog vi beslut om att höja gåvomedelsbudgeten en hel del, bl.a. därför att vi så gärna vill ha ytterligare en person som arbetar här i kyrkan, som komplement till allt det goda Magnus och Adam gör med och för oss. Därför skulle vi alla kunna fundera  på: bidrar jag idag till allt som sker via Vasakyrkan på det sätt som jag önskar och kan? 

          Det kan få till följd att vi ändrar vårt kollektgivande. Kanske har jag inte samma möjlighet att ge som jag hade för ett tag sedan. Eller kanske har jag möjlighet att kunna öka mitt givande jämfört med tidigare.  Det gäller ju även när vi bidrar via autogiro eller stående banköverföring till Vasakyrkan. Då blir våra gåvor inte så beroende av hur ofta vi kan komma till kyrkan på gudstjänst. Om vi redan bidrar på det sättet, kan vi fundera på om den summa vi bidrar med stämmer överens med hur vi vill ha det idag. Så låt oss  tala med vår Herre om det hela, och  inte glömma att Gud är en Gud som tycker om glada givare. 

                                                                                     /Lasse Palmér