Kategorier
Betraktelse

Gud gör något nytt

Vi har under 2022 haft mycket att vara tacksam över i Vasakyrkan, Gud är verkligen god! Ett bibelord som jag frekvent blivit påmind om under året är Jesaja 43:19, där står det så här:
”Se, jag gör något nytt . Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.” SFB15

Vi har under 2022 haft mycket att vara tacksam över i Vasakyrkan; Gud är verkligen god! Ett bibelord som jag frekvent blivit påmind om under året är Jesaja 43:19, där står det så här:
”Se, jag gör något nytt . Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.” SFB15

I de områden i våra liv som känns som öken kan Gud göra strömmar av levande vatten. I en torr öken där inget vatten finns i sikte, kan Gud göra en väg och sända vatten som gör att vår öken blommar igen; så radikal är Guds kärlek till oss. Han bryr sig verkligen! Kanske finns det områden i ditt liv, på ditt jobb, i din familj eller i kyrkan där du har tänkt att Gud inte kan gripa in. Min uppmuntran till dig är att frimodigt be att Gud ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen! 

Gud vill göra något nytt i Vasakyrkan

Under året har jag läst väckelsehistoria från Västerbotten och Norrland, och om de predikanter som med profetisk röst gått före och lett människor till Gud. Mycket inspirerande att läsa om hur Gud har verkat i vår bygd. Ett tema under väckelsens historia är att Gud ofta väljer att använda vanliga människor. Ett bibliskt exempel på detta finns i Apostlagärningarna kapitel 4 när Petrus och Johannes ställs inför den stora rådet och rådet blir svarslösa när de ser de under och tecken som följde de olärda apostlarna. Också under den rosenianska väckelsen ser vi att Gud har använt lekmän som ledare. Nästan varje by fick ett bönhus som fylldes med människor så fort Guds ord predikades. 

Att många av våra bönhus idag säljs och blir bostäder behöver inte betyda att nästa väckelse skjuts upp. Gud är en skapande Gud och kommer att hitta nya sätt att nå Västerbotten. Gud gör något nytt.

Det finns ingen “quick-fix” för att väckelse ska börja spridas, men det finns något som varje väckelse har börjat med: bön. Om du vill se väckelse i Vasakyrkan, Umeå, Västerbotten och Sverige igen; börja be att det ska ske! 

Inför 2023

Vasakyrkan går in i en ny säsong. Vi ser redan nu att det bubblar. Människor är hungriga efter Jesus, Alphakurserna växer, fler studenter säger att Vasakyrkan är deras kyrka, vi välkomnar snart vår nya präst, för att nämna några saker. Vi får komma med förväntan inför Gud och vad Gud har planerat för oss under 2023. 

Var med och be för 2023, för de utmaningar som Vasakyrkan står inför. Be för en väckelse bland studenter och unga vuxna i Umeå. Be för att Gud ska sända människor, be att Gud ska sända dig! Be att Gud ska ge oss mod och frimodighet. 

Välsignelser
Adam Govik