Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ekumenisk Diakonidag

19 mars 2022 @ 13:00 - 16:00

UKR

Program: 

13.00 Inledning Katarina Glas, diakonistrateg Svenska kyrkan i Umeå 

13.15 På trappan På Trappan” möter umeborna med fika och ett samtal om så önskas, mitt i vardagen på  Vasaplan. Vi försöker sprida värme och gemenskap där det som mest behövs. Diakon Anna Saxin och Peo  Einemo berättar. 

13.40 Pingstkyrkans sociala arbete Maria Carmona Brändström, Rebecka Enström och Birgitta Bengtson  berättar om härbärget och det sociala arbetet kopplat till det, PMU och det diakonala arbetet lokalt i Umeå  samt själavården och övrigt socialt arbete som kyrkan gör.  

14.00 Hedlundakyrkans språkcafé Margareta Sandman och Alli Holmlund om språkcafé för nyanlända varje  söndag. Hit kommer många både barnfamiljer och enskilda för att träffas och träna svenska. 

14.20 Frälsningsarmén om Starta om Starta Om är ett arbete som främst riktar sig till män med porrmissbruk  men även till anhöriga. Vi vill ta upp lite hur det ser ut idag på nätet, hur man hamnar i ett missbruk och hur  vi vill vara ett stöd för att ta sig ur det. Vi erbjuder både enskilda samtal och gruppsamtal. Frans Ljungbladh

14.40 Diakonicentralen, Svenska kyrkan Johanna All, diakon berättar om Värme och vila, juridisk rådgivning  för asylsökande och Mötesplats för utsatta EU-medborgare.  

15.00 Umeå Stadsmission Umeå Stadsmission arbetar för att motverka olika former av social och ekonomisk  utsatthet. Bland annat arbetar vi mot matfattigdom, hemlöshet och psykisk ohälsa, och bedriver även  arbetsintegration. Våra grundverksamheter är i dagsläget: Akutboende för hemlösa, Öppet hus och kök,  Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor i aktivt missbruk och Kumulus, stödsamtal och gruppträffar för  barn vars föräldrar är frihetsberövade. Henrik Källberg 

15.20 Nattvandring Mikael Åström, kyrkan på campus och Elin Broadhall, diakon berättar om interreligösa  nattvandringar i Umeå.  

15.40 Avslutning Dagen avslutas av Lars Palmér, Vasakyrkan.  

Moderator: Anna Duveskog, verksamhetsledare och musiker i Vasakyrkan. 

Under hela dagen finns möjlighet att köpa fika i Lilla salen i Vasakyrkan.  

Välkommen att vara med hela eller delar av dagen.

UKR – Umeå kristna råd inbjuder

Detaljer

Datum:
19 mars 2022
Tid:
13:00 - 16:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
,

Arrangör

Vasakyrkan, EFS Missionsförening i Umeå
Telefon
090-77 05 17
E-post
info@vasakyrkan.com
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Vasakyrkan
Vasagatan 12
Umeå, Sweden
+ Google Map